welcome to my artwork 2010

welcome to my artwork 2010

sahabat ku

Saturday, December 19, 2009

Tuesday, December 15, 2009

DUNIA HANYA SEMENTARA

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh...
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...kejap lagi ye..

Manusia - Nak makan, laparlah
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !!

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, lagipun tak ada style langsung!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai anak Adam, nanti terlewat untuk ke kuliah
Syaitan - Nak cepat-cepat buat apa? Lambat lagi... baru pukul 8.30am...

Manusia - Azan sudah kedengaran...
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa... . rilex lah..

Manusia - Eh, eh... .tak boleh te ngok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang. .

Manusia - Elok kalau akuu sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat- menasihatilah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buatapa sesusah.

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, kamu telah berdosa,tinggalkanlah dosa itu dan bertaubatlah,sesungguhnya Allah Maha Pengampun..
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat (kalau sempat)..

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu ..
Syaitan - Jangan bimbang, tak ada sesiapa yang tahu...

Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu.
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku, kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan di akhirat (jangan mimpilah!) untukmu

Monday, November 30, 2009

Sepi by wanazri

terdiam
tak mampu berkata apa
sendiriku menanti
penghujung yang mengundang sunyi
dan kini..

bicara
tiada lagi punya erti
senyum tawa pun menghilang
hidup ku kini terasa sunyi

biarlah ku sndiri

chorus

wajahmu pudar pun dalam mimpi
berlalu melewati
masa yg telah berlalu
tak akan kembali
kini ku berdiri
hanya berteman sepi

jangan cuba mnipu dirimu
akhirnya merana kan pasti
dirimu punya erti
tiada yg lebih bermakna

tawamu bagiku tiada ganti
penawar luka pilu
sentuh lembutmu kurasa
semakin rindu
melarai jiwaku
pergilah kau bawa dirimu
Biarku masih disini
menggenggam erti hidupku ohooooo

chorus

wajahmu pudar pun dalam mimpi
berlalu melewati
masa yg telah berlalu
tak akan kembali
kini ku berdiri
hanya berteman sepi

jangan cuba menipu dirimu
akhirnya merana kan pasti
dirimu punya erti
tiada yg lebih bermakna



composer : wanazri
penulis lirik : zamri & wanazri

nantikan!!!
:-)

Friday, November 20, 2009

takut bini.....

Al-kisahnya, pada zaman dahulu kala, seorang Raja yang takut bini, telah memerintahkan sekelian rakyatnya, LELAKI sahaja, berkumpul di suatu tempat seumpama stadium zaman sekarang.

Titah Raja: Wahai sekelian rakyat beta, sesiapa yang takut bini, semua berkumpul di sebelah kanan beta. Dan, sebaliknya, di sebelah kiri beta.

Maka, tanpa berlengah kesemua yang hadir berkejaran ke sebelah kanan Baginda, kecuali seorang sambil memeluk sebatang tiang.

Titah Raja (dalam hati): Hari ini aku dapat ilmu tak takut bini.
Titah Raja: Wahai saudara, kemari mengadap beta.

Lelaki: Tuanku lah ke mari ke tempat patik.

Titah Raja: Eh! Kamu lah kemari.

Lelaki: Tuanku lah kemari.

Titah Raja: Heh! Aku Raja kamu. Kamu kemari.

Lelaki: Tuanku lah kemari.

Titah Raja (dalam hati): Tak pa, ilmu punya pasal aku pergi.
Lalu Baginda pun mencemar duli ke tempat lelaki tadi. Sesampai sahaja di tempat lelaki tadi, Baginda pun bertanya.

Titah Raja: Apakah rahsia sebenar kamu, tidak takut bini ?

Lelaki: Sebenarnya tuanku, patik lah orang yang paling takut pada bini.

Titah Raja: Kan tadi Beta telah arahkan, sesiapa yang takut bini ke sebelah kanan Beta. Kenapa kamu tidak menurut perintah Beta ?

Lelaki: Sebenarnya tuanku, ISTERI patik telah berpesan kepada patik supaya,Tunggu ditiang ini dan jangan ke mana-mana sehingga dia datang.

Thursday, November 12, 2009

TINGKAT 13 KLCC......!!!WWAAAAAAAAAAAAA

13th Floor - KLCC: Misteri, Jangan Terkejut yer JANGAN SELALU OVER TIME .. Baik-baik bila pergi ke KLCC..bawa kawan jangan sorang-sorang CERITA SERAM DI KLCC Kisah benar yang mengerikan lagi menyeramkan ini terjadi Kepada seorang staff lelaki yang bekerja di tingkat 40 bangunan KLCC. Pada hari tersebut (hari khamis malam jumr17;at) beliau ada membuat OT dan terpaksa pulang agak lewat kira-kira jam 11 malam sendirianr30;. Sampai di depan lif, dia pun tekan tombol untuk turun. Kemudian, pintu lift terbuka tanpa ada siapa2 didalamnyar30; Dia masuk dan tekan tombol r0;Gr1; untuk ke Ground floor. Tetapi entah mengapa, lift yang dia naiki itu terus naik ke atas. Ketika sampai ditingkat 59 lift tersebut berhenti. Dan pintu lif terbuka kemudian masuklah seorang perempuan yang kelihatan sungguh cantik dan menawan sekali sambil tersenyum manis. Dia tak pernah melihatnya sepanjang bertugas di KLCC. Perempuan tadi pun masuk dan berdiri dibelakangnya. Dia tertanya-tanya didalam hatinyar30;siapa perempuan itu, dan kenapa sudah lewat malam belum pulang ke rumah. Mau disapa terasa malu pula, jadi masing-masing saling diamlah. Dalam suasana hening sepi itu, lift tersebut terus meluncur turun dari satu tingkat kesatu tingkat. Tiba di tingkat 13, lampu lift padam dan lift terhenti seketika dia mencium bau yang teramat busuk, yang mengganggu hidungnya.. bulu romanya tiba-tiba saja merinding r30; dia pun mula membaca ayat-ayat suci yang terlintas di-ingatannya sambil memberanikan diri dan menoleh kebelakang setelah lampu lift menyala. Tiba-tiba saja, perempuan yang berada belakangnya ketawa r30;r30;r30; dan segera berkatar30;r30;..
Sekarang,TUGASAN ANDA YANG MEMBACA Kenapa dan mengapa perempuan itu ketawa?

Jawab....

Wednesday, November 4, 2009

Sunday, November 1, 2009

pertandingan menyanyi terbuka di tsuyama




layan lagu ni...papepun komen....ni first time aku nyanyi secara solo dalam pertandingan....dgn support drpd senior2 dan aimi mai n kawan2 ku xsangka aku menang pertandingan...peserta agak ramai dalam 30 org ....terima kasih kepada yg support...hadiah yg aku dapat dr pertandingan ni ialah pelancongan ke mana2 sahaja dalam jepun ni yg ditanggung sepenuhnya...heheheh 4 man...

Tuesday, October 27, 2009

biodata iblis...

Nama :Iblis Laknatullah
Tarikh kelahiran :Bermula daripada keengganannya sujud kepadaNabi Adam a.s.
Pejabat operasi :Tandas, bilik air, tempat yang bernajis dan kotor serta tempat-tempat maksiat
Status diri :Fasik kelas pertama
Rakan kongsi :Golongan munafik serta syaitan-syaitan dari kalangan manusia
Agama :Kufur.
Sumber pendapatan :Segala harta yang diperolehi dengan jalan haram dan riba
Jenis perkhidmatan :Menggalakkaan manusia mengerjakan kemungkaran dan kederhakaan terhadap Allah
Tempat tinggal di akhirat :Neraka Jahannam
Tempoh perkhidmatan :Sehingga hari kiamat
Kawasan :Setiap tempat yang di dalamnya tiada usaha untuk mengingati Allah
Matlamat Perjalanan :Membawa setiap makhluk ke Neraka Jahannam
Arah perjalanan :Tiada haluan dan bengkang bengkok
Teman Sejawat :Orang yang suka mendiamkan dirinya dari menyatakan kebenaran
Isteri di dunia :Setiap wanita yang tidak menutup aurat dan mentaati Allah, Rasul dan suaminya
Ganjaran :Dosa dan kemurkaan Allah
Kaum kerabat :Semua golongan yang menentang dan memusuhi Allah
Berkomunikasi dengan…Orang yang suka mengumpat, mencaci memaki hamun, menghasut, pendengki dan pendendam
Modal pusingan :Angan-angan kosong
Makanan kegemaran :Daging orang mati dan segala najis dan kotoran
Tempat pertemuan :Pasar-pasar
Yang ditakuti :Orang mukmin yang bertakwa, beriman, dan beramal
Musuh ketat :Setiap orang Islam yang beriman dan bertakwa
Yang dibenci :Orang yang sentiasa berzikir dan mengingati Allah
Motto kerja :'Hipokrasi asas akhlak'
Alat perangkap :Wanita cantik, model, pelacur, peragawati dan sebagainya
Kesukaannya :Melalaikan orang dari mengingati Allah, menggoda dan menyesatkannya
Saat ajal :Bila tiba waktu yang ditentukan Allah di hari kiamat kelak
Cita-cita :Supaya semua makhluk di muka bumi ini menjadi kafir
Janji-janji :Janji kosong, angan-angan dan tipu daya
Kelemahannya :Bila orang membaca Istighfar
Yang membuatnya menangis :Bila orang sujud kepada Allah s.w.t
Lambang :Sebarang tatu

Friday, October 16, 2009

bitrhday pertamaku di perantauan...

time ni xsabar2 nak potong kek ni...dr dpt geram sebab nampak sedap tp takpe ...hehehhe
posing dulu ngan kek tu sebelum ia dihancurkan...heheh
comelnyer...heeh..ni la kek yg tak disangka2 yg diberi oleh senior2 5 nensei...fuh...heheh,,,thanx kak ila,syah,adnan,kak ain,kak nina....you all the best la...hahha
aku dgn kelajuan tinggi....

persembahan pertama time halloween...heheh

Saturday, September 26, 2009

video raya 2009 di fukouka sempurna...layan

video

ni first time aku beraya di perantauan yg tanpa family,...huhuh...walaupun sedih tp best gak sbb senior2 semua baik2...masakan best,kawan2 pun ada...hehhe...papepun layan...

Tuesday, September 22, 2009

Raya Diperantauan 2009 (first time) FUKOUKA ,JAPAN


































KALI NI KORANG TGK JER LA GAMBAR EK...NANTI NEXT TIME AKU BGTAU AKTIVITI YG BERLAKU...SELAMAT MENJAMU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...